Banner

KK Mladost – Ilijaš osnovan je 2010. godine od strane trojice košarkaških entuzijasta, Elvir Murvat koji je bio prvi predsjednik kluba, Irfan Kahriman kao direktor i Elvedina Polovine. Nakon kraćeg rada nepunu godinu dana zbog privatnih obaveza zamrznuli su rad kluba.

Nakon održane Skupštine 10.10.2012.godine, novi izabrani UO Kluba, na čelu sa Jašarević Ibrahimom, Pašalić Ahmetom i Hasić Senadom je krenuo ubrzanim tempom sa ozbiljnim pristupom sređivanju Klupske dokumentacije, završavanje papirologije vezano za prijavu ekipe za takmičenja u A2 ligi i ligama KSK Sarajevo. U istom periodu se krenulo sa sastavljanjem seniorske ekipe, koja je takmičenje započela 27.10.2012. godine u sklopu A2 lige jug, te nakon prve takmičarske sezone zauzela 4. mjesto, dok su se selekcije u ligama KSK Sarajevo takmiče fuzionisane sa KK Vogošća( zbog nedovoljnog broja igrača za sastavljanje selekcije), sa nešto manjim uspjehom isključivo zbog neiskustva igranja ovakvih liga.
Škola košarke je krenula sa radom početkom 12.mjeseca 2012. godine i trenutno broji preko 30 dječaka i djevojčica uzrasta od 7 do 16 godina. Trenutno se trenažni proces odvija u dvije osnovne škole i to OŠ Hašim Spahić i OŠ Stari Ilijaš.

Bitno je napomenuti da sve dosadašnje aktivnosti KK Mladost – Ilijaš je provela isključivo na volonterskoj osnovi naših članova, sa isključivo finansijskom podrškom članova UO pozajmicama, te donacijom sponzora KK Mladost Fazum gradnja, JU KSC i Radio Ilijaš, Općina Iljaš.  KK Mladost je u kratkom periodu ispunila i nadmašila očekivanja i zadatke koji su zadati od strane Skupštine i UO.