Jašarević: Očekujemo pobjedu u Visokom

mladost-ilijas-1

U okviru drugog kola A 2 košarkaške lige u Visokom se igra komšijski derbi, a u kome će domača ekipa KK XXL Basket ugostiti KK „Mladost“ iz Ilijaša.

Oba rivala ovu sezonu otvorili su trijumfima i najavili dobre partije kao i visok plasman u ovogodišnjem prvenstvu. Visočani su odličnom igrom slavili u gostima protiv ekipe KK „Bregava“ u Stocu sa 75:64, dok su popularni ilijaški „manekeni“ sjajnom predstavom „razmontirali“ goste iz Mostara, KK „Spars Lokomotiva“ sa ubjedljivih 92:55.

U oba kluba dosta je mladih,izuzetno talentovanih igrača koji žele da se iskažu u ovom rangu takmičenja,a sigurno dosta njih želi zaigrati i u najjačoj našoj ligi. Prilika za novo dokazivanje pruža se igračima oba tima već ovog vikenda jer će komšijski derbi ponuditi dosta neizvjesnosti, borbenosti, atraktivnih akcija i sigurno da će uživati navijači oba rivala koji budu u gledalištu.

U ekipi domaćina biće razigrani i poletni Mašić, Čolo, Halilović, Drpljanin,Sudžuka i drugi, a kontra njih odlični ilijaški košarkaši Mirković, Vatreš, Bačvić, Kurtić, Kamenjaš, Herco i svi oni pokušaće pružiti maksimum znanja, htijenja i želje za pobjedom.

Inače, raspoloženje u ekipi iz Ilijaša je na visokom nivou, igrači marljivo treniraju i uigravaju sve zamisli šefa Enesa Numanovića, a sve sa ciljem da budu maksimalno spremni za ovu bitnu utakmicu za oba tima. Predsjednik košarkaša Mladosti Ibrahim Jašarević, pred ovaj meč rekao nam je sljedeće:

”Svjesni smo težine zadatka koji nas očekuje u Visokom i sve ćemo učiniti da maksimalno spremni uđemo u ovaj meč. Znamo da nas čeka pravi „rat“ svih 40 minuta meča za svaku loptu i igrači moraju biti potpuno koncentrisani tokom cijelog meča. Cijenimo i respektujemo našeg domaćina, znamo da u svojim redovima imaju par odličnih igrača, ali takođe znamo da i naša ekipa vrijedi i da može parirati svakom rivalu. Idemo odigrati dobro, borbeno, sa puno skokova pod oba koša, puno brzih kontri i nadam se da možemo upisati novu,vrlo bitnu pobjedu”, kazao je Jašarević.

Autor: Rešad Mamela

Selekcije KK Mladost Ilijaš ubilježili nove pobjede
Košarkaši Mladosti pobjedom otvorili novu sezonu